Študenti fizioterapije na ESM v Murski Soboti se bodo lahko usposabljali v sosednji Avstriji

torek, 17. April 2012

Župan Anton Štihec je včeraj v Bad Radkersburgu prisostvoval podpisu pogodbe o sodelovanju, ki so jo podpisali predsednik ALMA MATER EUROPAEA - Evropskega središča Maribor, prof. dr. Ludvik Toplak s svojim strokovnim timom ter predstavniki zdravilišča Terme Kurhaus Parktherme Bad Radkersburg. S pogodbo  je podpisan dogovor o sodelovanju  pri izvajanju kliničnih vaj, s katerim bo študentom Evropskega središča Maribor omogočeno, da opravijo del študijskih obveznosti na študijskem programu fizioterapija.  Za obe strani je to velika priložnost, saj bo avstrijsko zdravilišče s slovenskimi študenti nadgradilo svoje strokovno znanje, našim študentom pa bo tako omogočen vpogled v delo v tujini.

Srečanju se je pridružil tudi župan Bad Radkersburga, mag. Josef Sommer, ki je  pozdravil prizadevanje ESM ter  sodelovanje mest tudi na drugih področjih.

Župan Štihec je ob tej priložnosti dejal, da je zelo ponosen, da  imamo v Murski Soboti  študijske programe Evropskega središča Maribor in izrazil zadovoljstvo, da bo le-to nadgradilo sodelovanje z zdraviliščem v sosednji Avstriji. Študentom bo tako omogočena neprecenljiva izkušnja in priložnost za pridobivanje strokovnega znanja v tujini, pa vseeno blizu doma.  S tem je bil narejen pomemben korak k nadaljnjemu razvoju visokega šolstva v Pomurju.