Župan sprejel dijake iz Ingolstadta

torek, 3. Julij 2012

Župan Anton Štihec je danes sprejel 76 dijakov iz Ingolstadta in 8 dijakov iz srednjih šol iz naše občine, skupaj s spremljevalci, ki sodelujejo v mladinskem projektu "Divja rast".

Minula dva tedna je 8 dijakov iz naših srednjih šol (Gimnazija, Srednja zdravstvena šola, Srednja poklicna in tehniška šola) skupaj s profesorjem Tomijem Bušinoskim preživelo v Ingolstadtu, kjer so skupaj s svojimi vrstniki sodelovali v plesno-gledališkem projektu in ga krstno uprizorili v Ingolstadtu, kjer so sledile še tri ponovitve. V projektu sodelujejo mladi iz različnih socialnih okolij, različnih narodov in kultur, iz različnih šol ter mladi s posebnimi potrebami. Celoten projekt je zasnovan na integraciji in razvoju kreativnih in socialnih kompetenc.

Župan Štihec je pozdravil mlade goste  in čestital celotni ekipi iz Ingolstadta za ta projekt, ter se zahvalil, da smo  lahko sodelovali v njem tudi Sobočani. Poudaril je odlično sodelovanje z mestom Ingolstadt na različnih področjih, od katerega je zelo pomembno sodelovanje na področju izmenjave mladih. Nemškim dijakom je zaželel lepe trenutke v Murski Soboti in uspešno predstavo. Županu se je na sprejemu pridružila tudi mestna svetnica Marija Bačič, predsednica odbora za družbene dejavnosti, ki je pozdravila mlade prijatelje, še posebej pa med njimi tiste s posebnimi potrebami, saj ima sama na tem področju dolgoletne izkušnje, in so ji zato še posebej dragi. Sicer pa v programu za mlade goste iz Nemčije, sodelujejo tudi profesorji, iz pri projektu sodelujočih soboških srednjih šol, in jih spremljajo v njihovem prostem času. Danes so pod vodstvom Tatjane Svetanič in Edvarda Jakšiča obiskali muzej, po osvežitvi v kopališču pa se bodo v Gledališču Park začeli pripravljati na predstavo, ki bo jutri ob 20. uri.