Arhiv novic

sreda, 1. Julij 2020

Marca se je marsikomu življenje obrnilo na glavo. Ustavljeni so bili javni promet, šolski sistem in proizvodnja ter tudi javno življenje. Glasba je utihnila in odrske luči so ugasnile. In tudi danes, ko ukrepi niso več tako strogi, še zdaleč ne živimo v starem ritmu.

 

ponedeljek, 29. Junij 2020

S sprostitvijo ukrepov po epidemiji se ob Soboško jezero znova vrača dogajanje. Tudi letos je ob in na vodi na voljo več športnih aktivnosti, za katere bodo poskrbeli Surf in sup klub Pomurje ter Panexfun in KKK Rotoattivo. Gostinska terasa obratuje že nekaj časa, odprt je tudi že regijski promocijski center Expano.

četrtek, 25. Junij 2020

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota danes priredila priložnostno slovesnost ob dnevu državnosti, ki je ob upoštevanju ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa potekala na vhodni ploščadi soboškega gradu.

torek, 23. Junij 2020

Spoštovani občanke in občani!

Čestitke ob dnevu državnosti!

Vabimo vas na priložnostno slovesnost, ki bo v četrtek, 25. junija 2020, ob 19.00 na vhodni ploščadi soboškega gradu. Po pozdravnem nagovoru župana dr. Aleksandra Jevška bo nastopil Pihalni orkester Murska Sobota.

Obiskovalce dogodka prosimo, da upoštevajo navodila za preprečevanje širitve bolezni covid-19.

V primeru dežja dogodek odpade.

ponedeljek, 22. Junij 2020

Na mestno upravo se je obrnila občanka, ki je na župana ter mestne svetnike naslovila vprašanje, zakaj imamo v Mestni občini Murska Sobota tako visoke cene storitev javnih služb. 

sreda, 17. Junij 2020

Tokrat gre zares – konec tedna bo posvečen skrbi za okolje! V soboto, 20. 6. 2020, Klub prekmurskih študentov in Mestna občina Murska Sobota skupaj s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi organizirata vsesplošno čistilno akcijo.

torek, 16. Junij 2020

Zbornik "Oris športne dejavnosti v Murski Soboti 100 let" je prispevek k spoznavanju preteklosti športa, ki bo poučen za vse nove generacije. Je izčrpen zapis o preteklem delu in o razvoju športa našega mesta v zadnjih sto letih.

ponedeljek, 15. Junij 2020

Danes je izšla junijska številka Soboških novin. V njej lahko občani Mestne občine Murska Sobota najdete kupon za 50% popust za obisk EXPANA!

petek, 12. Junij 2020

V prilogi RAZVOJ, ki jo je včeraj izdal tednik VESTNIK so predstavljene največje aktualne investicije Mestne občine Murska Sobota.

Prispevek Mestne občine Murska Sobota je objavljen v spodnji priponki.

petek, 12. Junij 2020

Predstavljamo izbranih top 5 dejstev o Murski Soboti, ki jih je za nas izbrala višja kustosinja Mateja Huber.

 

četrtek, 11. Junij 2020

V okviru operacije Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih se je sistem izposoje koles Soboški biciklin razširil tudi na ruralno območje.

 

sreda, 10. Junij 2020

Mestna občina Murska Sobota je namreč izvedla investicijo, ki so jo krajani dolgo čakali.

torek, 9. Junij 2020

Župan Aleksander Jevšek je danes v Gledališču Park sprejel učenke in učence, ki so v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja dosegli odličen uspeh. 

ponedeljek, 8. Junij 2020

V Krajevni skupnosti Veščica bodo kmalu zaključili z obnovo vaško-gasilskega doma, ob katerem bosta v prihodnje urejeni tudi območje za gasilske vaje in igrišče za odbojko.

 

sreda, 3. Junij 2020

Nepripravljene in pred čisto neznanimi izzivi je pandemija koronavirusa doletela tudi učitelje in druge zaposlene na Glasbeni šoli Murska Sobota. Zavihali so rokave in ustvarili popolnoma nova, nepozabna glasbena doživetja.

 

ponedeljek, 1. Junij 2020

Čeprav v preteklih dveh mesecih nismo vedeli, kakšna usoda bo zaradi izrednih razmer doletela nogometne klube in letošnje prvenstvo, so se obnovitvena dela na Mestnem stadionu Fazanerija nadaljevala, seveda v skladu z navodili pristojnih organov.

 

petek, 29. Maj 2020

Danes se je na svoji zaključni seji sestal Odbor za pripravo aktivnosti ob 100. obletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki mu predseduje prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

četrtek, 28. Maj 2020

Minuli teden je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala Odločitev o podpori za operacijo »Severno obrtno industrijska cona - SOIC Murska Sobota – ureditev območja II. in delno III. faze«.

četrtek, 28. Maj 2020

Regijski promocijski center Expano danes, 28. maja 2020, ponovno odpira vrata vsem obiskovalcem, ki želijo vstopiti v interaktivni doživljajski park, TIC in trgovinico z regionalnimi izdelki.

sreda, 27. Maj 2020

Danes smo tudi v Murski Soboti obeležili Veseli dan prostovoljstva.

torek, 26. Maj 2020

Po besedah Domna Serca, predsednika Krajevne skupnosti Polana, se po zaslugi krajanov lahko pohvalijo z lepo urejenostjo kraja. 

ponedeljek, 25. Maj 2020

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, si prizadeva za dvig prepoznavnosti prostovoljskega dela. Letos že 21. leto zapored praznujemo Nacionalni teden prostovoljstva.

ponedeljek, 25. Maj 2020

Med epidemijo so številni prosti čas izkoristili tudi za razmislek o hrani, ki jo zaužijejo, zato so se mnogi začeli ukvarjati z vrtnarjenjem. Če bi želeli vrtnariti, vendar vrta še nimate, ga lahko še vedno najamete ob Kopališki ulici.

 

 

petek, 22. Maj 2020

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič, sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE«, ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

sreda, 20. Maj 2020

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je 6. maja ponovno odprla vrata, vendar samo za vračilo in izposojo naročenega gradiva.

torek, 19. Maj 2020

Objavljamo obvestilo Komunale Murska Sobota

ponedeljek, 18. Maj 2020

Prenova Slovenske ulice, ki se je pričela oktobra lani, poteka po zastavljenem planu. Izredne razmere zaradi epidemije Covid-19 na potek gradbenih del niso vplivale.

petek, 15. Maj 2020

Danes je izšla majska številka Soboških novin. Vabljeni k branju!

ponedeljek, 11. Maj 2020

Pred dobrim letom je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. Po enem letu beležijo pozitivne odzive obiskovalcev in pozitivno poslovanje.

sobota, 9. Maj 2020

Danes obeležujemo 75. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne. Letos v Murski Soboti zaradi razglašene epidemije ni bilo tradicionalne slovesnosti na Trgu zmage.

Strani