Arhiv novic

sreda, 22. September 2021

Danes je dan brez avtomobila.

Vabljeni na dogajanje na Slovenski ulici med 9. in 12. uro.

torek, 21. September 2021

Župan Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel maturante iz naše občine, ki so v minulem šolskem letu dosegli največ točk na maturi.

torek, 21. September 2021

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti  Mestna občina Murska Sobota izvaja kampanjo za promocijo javnega potniškega prometa in preostalih trajnostnih oblik mobilnosti.

Ena od ovir na poti k večji uporabi javnega prevoza je tudi nezadostna informiranost njegovih potencialnih uporabnikov. To oviro pomaga premostiti trenutna promocijska kampanja.

ponedeljek, 20. September 2021

Ob začetku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so na Ljubljanskem gradu podelili priznanja sedmim občinam, ki v lokalnem okolju spodbujajo aktivno in trajnostno mobilnost že dvajseto leto zapored.

sreda, 15. September 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je  o pomenu trajnostne mobilnosti pred začetkom letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki se mu na Mestni občini Murska Sobota pridružujemo že dvajsetič, spregovoril v tokratnem uvodniku Soboških novin.

sreda, 15. September 2021

Danes je izšla septembrska številka Soboških novin, v katerim med drugim predstavljamo posamezne oblike trajnostne mobilnosti, za katere si nenehno prizadevamo v Mestni občini Murska Sobota.

 

petek, 10. September 2021

Obveščamo vas, da bo od 13. septembra naprej začasna popolna zapora Ulice Staneta Rozmana na odseku od Gregorčičeve ulice do Cvetkove ulice, ki bo trajala do predvidoma 14. novembra 2021. Obvoz bo urejen preko drugih občinskih cest.

Vse udeležence v prometu prosimo za strpnost in razumevanje.

petek, 10. September 2021

Na Pušči je danes potekal dogodek, na katerem je kar 15 organizacij in institucij podpisalo pismo o nameri za vzpostavitev informacijske točke v Krajevni skupnosti Pušča.

sreda, 8. September 2021

Pred dobrima dvema letoma je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. V teh dobrih dveh letih smo deležni pozitivnih odzivov 45 tisoč obiskovalcev, ki so vstopili v interaktivni doživljajski park, prejeli priznanje Sejalec 2020 in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.

torek, 7. September 2021

Jutri, v sredo, 8. septembra  se bo začela sanacija vodovodnega omrežja na Mojstrski ulici, ki jim bo sledila preplastitev cestišča. 

Prav tako se bo v sredo, 8. septembra začela sanacija vodovodnega omrežja  na Prešernovi ulici, ki ji bo sledila preplastitev cestišča.

sreda, 1. September 2021

Danes je prvi šolski dan za 165 prvošolcev v naši občini.  Največ, 65 učencev  bo obiskovalo Osnovno šolo I, 30 Osnovno šolo II ter 18 podružnično šolo v Krogu, 30 učencev Osnovno šolo III, 6 Osnovno šolo Bakovci, 16 učencev bo prvič sedlo v šolske klopi na Osnovni šoli IV Murska Sobota.

torek, 31. Avgust 2021

Začetek šole pomeni tudi več otrok na cesti, ko je potrebna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu.

četrtek, 26. Avgust 2021

Potnike obveščamo, da bo s 1. septembrom 2021 mestni liniji Sobočanec 1 dodano novo postajališče v SOIC pri trgovskem centru OBI. 

sreda, 25. Avgust 2021

Mestna občina Murska Sobota je skupaj z več pomurskimi občinami podpisnica Pisma o nameri o skupnem prizadevanju za ureditev čebelarskega izobraževalno promocijskega centra Pomurja.

sreda, 25. Avgust 2021

Mestna občina Murska Sobota je objavila Javni razpis za štipendiranje nadarjenih študentov v Mestni občini Murska sobota za študijsko leto 2021/2022.

torek, 24. Avgust 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek se je v Brnu udeležil predstavitve prvega učnega čebelnjaka za čebelarje na invalidskih vozičkih, ki ga bodo vzpostavili s pomočjo s tamkajšnjo zvezo invalidov in čebelarjev.

četrtek, 19. Avgust 2021

Prihodnji teden se bo začela težko pričakovana sanacija fasade na objektu Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (PIŠK).

četrtek, 19. Avgust 2021

V Kupšincih se je zaključila gradnja nove garaže za potrebe gasilcev, ki se je začela pomladi.

sreda, 18. Avgust 2021

Tudi letos so javni zavodi in številna društva pripravili počitniške tabore, delavnice in druga doživetja, s katerimi želijo osnovnošolcem popestriti poletne počitnice.

ponedeljek, 16. Avgust 2021

S prvim vikendom v juliju se je začelo koncertno dogajanje na Trgu kulture in za Hranilnico prekmurskih dobrot.

sreda, 11. Avgust 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek in član uprave podjetja POMGRAD d.d. Boris Sapač sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del za celovito ureditev ulice Staneta Rozmana. Dela se bodo izvajala v sklopu projekta »Urejanje kolesarskih povezav – 1. faza« in bodo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti.

ponedeljek, 9. Avgust 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je danes sprejel štiri odlične mlade odbojkarje domačega kluba OK Panvita Pomgrada: Urbana Rajnarja, Nika Legena, Vida Suhadolnika in Dina Vinkoviča.

sreda, 4. Avgust 2021

Mestna občina Murska Sobota je zaključila izvajanje del na projektu: "Prometna ureditev ob regionalni cesti R2-441/1298 v Černelavcih in Veščici"

 

V okviru pogodbenih del z izvajalcem Pomgrad d.d. smo na odseku v Černelavcih izvedli:

sreda, 28. Julij 2021

Iz našega pobratenega mesta Ingolstadt smo tudi letos prejeli povabilo k sodelovanju v mladinskem mednarodnem projektu Jugendkultursommer Ingolstadt.

ponedeljek, 26. Julij 2021

Drage občanke, dragi občani!

V Soboti smo v minulem mesecu imeli številne razloge za praznovanje.

petek, 16. Julij 2021

V Gledališču Park je danes potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku.

ponedeljek, 12. Julij 2021

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, na kateri se podeljujejo nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota.

četrtek, 8. Julij 2021

Minuli december so bila v okviru Dnevov slovenskega turizma 2020 podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. Zaradi epidemije je takrat dogodek potekal zgolj preko spleta, danes pa je direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak v salonu Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani prejemnikom priznanja izročila tudi osebno.

petek, 2. Julij 2021

V sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota smo z velikim veseljem pripravljali letošnji program poletnih prireditev.

sobota, 26. Junij 2021

Po mesecih negotovosti in omejitev zaradi epidemije je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota pripravil program za Festival SOBOŠKI DNEVI 2021, ki bo letos potekal na Slovenski ulici, Trgu kulture in v evangeličanski cerkvi.

Strani