Arhiv novic

petek, 25. September 2020

Župan Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel letošnje zlate maturante iz naše občine.

sreda, 23. September 2020

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. 

torek, 22. September 2020

V Murski Soboti gradbena dela potekajo na več lokacijah. V avgustu je vrata že odprl McDonald's. Načrte o gradnji trgovskega centra v središču mesta je predstavilo trgovsko podjetje Mercator.

ponedeljek, 21. September 2020

Gradbeni stroji brnijo tudi na Bakovski ulici, kjer Pošta Slovenije gradi sodobno logistično pošto.

četrtek, 17. September 2020

Mestna občina Murska Sobota nosi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto in se že vrsto let pridružuje vseslovenski prostovoljski akciji Slovenske filantropije Dan za spremembe

sreda, 16. September 2020

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki sicer poteka med 16. in 22. septembrom, bomo letos v naši občini obeležili drugače kot doslej.

torek, 15. September 2020

Izšla je septembrska številka Soboških novin. Prelistate jo lahko v spodnji priponki.

ponedeljek, 14. September 2020

V začetku meseca septembra so bila delno dokončana gradbena dela v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

četrtek, 10. September 2020

Mestna občina Murska Sobota se tudi letos pridružuje kolesarski akciji »Prekolesarimo svet«, katere namen je razširjati zavedanje, da je samomor velik javnozdravstveni problem, da ga lahko preprečujemo, in obenem spodbujati druženje in povezovanje med ljudmi.

torek, 8. September 2020

Obveščamo  vas, da je v Domu starejših Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 1, Rakičan, Murska Sobota, zaradi povečanega porasta števila okužb s COVID-19 v Pomurju in s tem poslabšane epidemiološke slike od srede, 09. 09. 2020 naprej v veljavi ukrep popolne prepovedi obiskov in izhodov stanovalcev v skupnost.

Celotno sporočilo Doma starejših objavljamo v spodnji priponki.

torek, 8. September 2020

Gledališče Park, stoji na robu mestnega parka v Murski Soboti. Pritlično zgradbo v modernističnem slogu, zgrajeno leta 1951, je načrtoval arhitekt Franc Novak. Sprva je bil objekt namenjen mestnemu kinu.

petek, 4. September 2020

Prenova Slovenske ulice, ki se je začela lansko leto oktobra, kljub upočasnitvi življenja zaradi epidemije v pomladnih mesecih, poteka po zastavljenih terminskih načrtih.

četrtek, 3. September 2020

Na majski seji mestnega sveta so se mestni svetniki med drugim seznanili z ugotovitvami študije Celovita analiza s predlogom ukrepov kanalizacijskega sistema v mestu Murska Sobota.

torek, 1. September 2020

Danes je prvi šolski dan za 178 prvošolčkov v naši občini.  

torek, 25. Avgust 2020

Začetek šole pomeni tudi več otrok na cesti, ko je potrebna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu. 

ponedeljek, 24. Avgust 2020

Na majski seji mestnega sveta so mestni svetniki potrdili Lokalni energetski koncept Mestne občine Murska Sobota.

torek, 18. Avgust 2020

Meščanska hiša iz konca 19. stoletja na Slovenski ulici 44, ki je v minulem letu prešla v last Mestne občine Murska Sobota dobiva nove najemnike in vsebine. V stavbi, kjer je nazadnje deloval Center za socialno delo, nastaja »Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti«. 

ponedeljek, 17. Avgust 2020

Skupaj s Prekmurskim društvom generala Maistra je Mestna občina Murska Sobota včeraj pripravila slovesnost ob prazniku priključitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slovesnost, ki je potekala pretežno v prekmurščini,  je potekala pred spomenikom, ki je bil lani, ob 100. obletnici postavljen vsem zaslužnim za priključitev.  

četrtek, 30. Julij 2020

Proračun je eden najpomembnejših temeljev za razvoj posamičnih občinskih struktur. V nadaljevanju se osredotočamo na nekatera področja in konkretnejše razumevanje učinkov, ki jih zajema letošnji proračun Mestne občine Murska Sobota.

torek, 28. Julij 2020

Mestno kopališče je vrata odprlo že konec junija in bo odprto vse do konca avgusta, ob ugodnem vremenu tudi še v začetku septembra. Za kopališča veljajo posebna higienska priporočila.

petek, 24. Julij 2020

Dragi občanke in občani,

danes ste v svoj poštni nabiralnik prejeli že 200. številko Soboških novin, v priponki pa  je elektronska verzija glasila.

Prijetno branje!

četrtek, 23. Julij 2020

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in direktor podjetja PROHAUS d.o.o. Klemen Zajc, izvajalec gradbenih del sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del za celovito ureditev Kroške ulice. Župan je pogodbo podpisal tudi z direktorjem podjetja Atrij d.o.o. Antonom Kolaričem, izvajalcem gradbenega nadzora. 

torek, 21. Julij 2020

Mercator je predstavil predviden potek gradnje novega trgovskega centra v Murski Soboti, ki ga načrtuje med Ulico arhitekta Novaka, Slovensko, Slomškovo ter Gregorčičevo ulico. Mercator je že v fazi projektiranja, predvidoma jeseni pa bo stekel postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja.

ponedeljek, 20. Julij 2020

Mestna občina Murska Sobota je ta teden pristopila k izvajanju investicije urejanja mestnih ulic in vodovodnega omreža, ki so bila načrtovana v letošnjem proračunu. Le-ta zajema ureditev dveh krakov Južne ulice, preplastitev Vrazove in Aškerčeve ulice ter obnovo vodovodnih omrežij v Vrazovi, Aškerčevi, Razlagovi ulici ter ulici Štefana Kuharja.

petek, 17. Julij 2020

Prenova Slovenske ulice je v polnem teku in mestoma že dobiva novo podobo. Mestna občina ulico prenavlja, ker želi, da bi središče mesta znova zaživelo. In tudi med obnovo so na voljo tamkajšnje trgovine, lokali in storitvene dejavnosti.

četrtek, 16. Julij 2020

Kljub temu, da je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pridobil soglasje NIJZ za izvedbo jutrišnje prireditve Sočna vilica, je župan sprejel odločitev, da glede na trenutno epidemiološko sliko v regiji prireditev odpovemo. 

Po programu pa bosta potekali prireditvi Soboško poletje in Skrito dvorišče, kjer je lažje upoštevati varnostne ukrepe za preprečitev širjenja novega koronavirusa.

četrtek, 16. Julij 2020

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348.

torek, 14. Julij 2020

Jutri, v sredo, 15. julija v Murski Soboti spreminjamo prometni režim na Slovenski ulici. Motorni promet bo do zaključka gradbenih del potekal enosmerno iz Slomškove in Ulice arhitekta Novaka po urejenih površinah Slovenske ulice z izvozom na Zvezno ulico.

 

torek, 14. Julij 2020

Mestna občina Murska Sobota je v stalnem stiku z NIJZ in spremlja stanje širjenja virusa v regiji, za katerega je značilno, da se pojavlja tudi pri mlajši populaciji in je zelo razpršen po celotni regiji. 

petek, 10. Julij 2020

Ob letošnjem občinskem prazniku je župan podelil najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota.  

 

Strani