Dežurna številka za nujna vprašanja glede ukrepov v Mestni občini Murska Sobota

Na Mestni občini Murska Sobota se je danes sestal občinski štab Civilne zaščite, ki ga je minuli petek aktiviral župan Jevšek in sprejel dodatne ukrepe za preprečitev posledic ob izbruhu koronavirusa.

Vsem občankam in občanom Mestne občine Murska Sobota sta odslej 24 ur na dan na razpolago dežurni telefonski številki poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota Stanislava Wolfa: 040 224 877, in strokovnega sodelavca Boža Boharja: 041 773 377.

Glede na spremembo Vlade v uredbi o zagotavljanju otroškega varstva v nujnih primerih, je štab sprejel sklep, da bodo za starše, ki bi varstvo potrebovali, na razpolago prostovoljci iz Vrtca Murska Sobota. Potrebo naj starši javijo na omenjeni telefonski številki.

Glede na dejstvo, da v nekaterih humanitarnih organizacijah delujejo pretežno starejše osebe, ki spadajo v skupino najbolj ogroženih, je župan preko Kluba prekmurskih študentov k sodelovanju z nevladnimi organizacijami pozval študente in dijake. Le-ti lahko svojo pripravljenost prijavijo neposredno humanitarnim organizacijam (Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica)

V primeru potrebe po dobavi humanitarne pomoči (dostava obrokov na dom) je na Mestni občini Murska Sobota na razpolago telefonska številka: 02 525 16 77. Občani se lahko obrnejo tudi na Škofijsko Karitas: 02 538 11 50,  EHO Podpornico: 041 705 003 ali Območno enoto Rdečega križa: 02 512 45 20.

Pri čemer posebej poudarjamo, da gre izključno za oskrbo z obroki prehrane v nujnih primerih.

Do nadaljnjega na Mestni občini Murska Sobota ni uradnih ur v obliki osebnih obiskov v občinski stavbi. V tem času naprošamo stranke, da z mestno upravo komunicirajo preko telefona (02 525 16 77), elektronske pošte (mestna.obcina@murska-sobota.si) ali po pošti (Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota).  Prav tako bo zaprta blagajna in vložišče Mestne občine Murska Sobota.

Občanke in občane še enkrat pozivamo k doslednemu upoštevanju ukrepov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij, predvsem pa k samozaščiti in omejevanju stikov ter obzirnemu obnašanju in strpnosti.