Mestni avtobus Sobočanec spet vozi

Z današnjim dnem je začel spet voziti mestni avtobus Sobočanec.

Objavljamo obvestilo Avtobusnega prometa Murska Sobota:

Potnike obveščamo da od ponedeljka, 11. maja 2020, po sklepu Vlade RS (sklep št. 18100-22/2020/1 z dne 29. 4. 2020) pričnemo ponovno izvajati javne linijske prevoze potnikov tudi v mestnem prometu na območju Mestne občine Murska Sobota v polnem obsegu.

Za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov v času epidemije COVID-19 je NIJZ podal okvirna higienska priporočila za ravnanje izvajalcev prevozov, zaposlenih in za potnike.

Da bodo potovanja tudi v času epidemije varna,potnike seznanjamo in naprošamo, da upoštevajo sledeča higienska priporočila, ki jih je podal NIJZ:

  • OSEBE Z ZNAKI OKUTNIH OKUŽB DIHAL NAJ NE UPORABLJAJO SREDSTEV JAVNEGA PREVOZA POTNIKOV (če imate povišano telesno temperature, kašelj. kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu…) 
  • VZDRŽUJETE HIGIENO ROK, HIGIENO KAŠLJA (navodila NIJZ za higieno rok in higieno kašja )
  • VZDRŽUJTE USTREZNO VARNOSTNO RAZDALJO - na avtobusnih postajališčih, avtobusnih postajah, ob vstopanju in izstopanju v vozilo, v vozilu so potniki dolžni vzdrževati zadostno medosebno razdaljo, ki jo z zdravstvenega vidika priporoča NIJZ in sicer 1, 5 metra. V primeru, da je ta razdalja manjša, se tveganje za okužbo poveča.
  • VSTOP IN IZSTOP POTNIKOV JE LE PRI ZADNJIH VRATIH AVTOBUSA - najprej potniki izstopijo iz avtobusa iN šele nato pričnejo novi potniki vstopati)
  • POTNIKI OBVEZNO RAZKUŽUJEJO ROKE - potniki si morajo pred vstopom v avtobus obvezno razkužiti roke, enako svetujemo tudi ob izstopu iz vozila; razkužilo se nahaja ob vstopno/izstopnih vratih avtobusa 
  • OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNE MASKE - maska mora prekrivati nos in ust, v času nošenja maske se je oseba ne sme dotikati; navodila NIJZ za pravilno nošenje mask najdete tukaj.
  • ČIM MANJ SE DOTIKAJTE POVRŠIN V AVTOBUSU IN NE NASLANJAJTE SE NA OKNA 
  • NE UPORABLJAJTE PRVIH ŠTIRIH SEDEŽEV ZA VOZNIKOM - za zagotavljanje medosebne razdalje med voznikom in potnikom jdostop do teh sedežev ni dovoljen, kar je tudi označeno. 
  • skladno z navodili NIJZ do nadaljnega PRODAJA IN VALIDACIJA VOZOVNIC NA AVTOBUSU NI OMOGOČENA - Potniki kupijo vozovnice na avtobusnih postajah ali na spletnih straneh za enotne vozovnice.

V prilogi se nahajajo  higienska priporočila NIJZ na področju prevozov in navodila za preprečevanje širjenja virusa.

Želimo vam varno in zdravo potovanje.

Avtobusni promet Murska Sobota d.d.

Datoteka
NAVODILA ZA PREVOZE
pdf (479.74 KB)
RAVNANJE POTNIKOV PRI UPORABI JPP
pdf (162.57 KB)