Murski Soboti kar dve najprestižnejši priznanji Turistične zveze Slovenije

četrtek, 14. Oktober 2021

Včeraj so bila v Postojni na Dnevih slovenskega turizma podeljena najprestižnejša priznanja Turistične zveze Slovenije v vseslovenskem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021.

V kategoriji ocenjevanj mestnih jeder je naše mestno jedro zaradi svoje urejenosti in gostoljubnosti osvojilo prvo mesto (nominirani mesti sta bili še Radovljica in Slovenj Gradec).

Regijski promocijski center Expano je v omenjen natečaju prejel eno izmed dveh posebnih priznanj.

Priznanja so bila podeljena v 14 kategorijah: večja mesta, srednja mesta, manjša mesta, turistični kraji, zdraviliški kraji, izletniški kraji, mestna jedra, vaška jedra, trška jedra, mladinska prenočišča, kampi, glampingi, tematske poti in bencinski servisi Petrol. Podeljeni sta bili tudi dve posebni priznanji, za izstopajoče dosežke na področju urejenosti okolja ter deset priznanj »glas ljudstva« in sicer tistim krajem, ki so jih preko spletnega glasovanja za najbolj urejene in gostoljubne izbrali ljudje sami.

»Ne pravijo zastonj, da je zmaga v posamezni kategoriji tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, vredna prav toliko kot Michelinove zvezdice za gostince. To tekmovanje oziroma ocenjevanje, ki ga vsako leto prostovoljno opravljajo predani in strokovno usposobljeni ocenjevalke in ocenjevalci, namreč s svojimi resnično strokovnimi, objektivnimi in nepristranskimi ocenami postavlja zrcalo naši celotni turistični ponudbi in jo podpira pri uveljavljanju na našem domačem turističnem tržišču, prav tako pa tudi na velikih turističnih trgih,« je na prireditvi poudaril predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka.

Vabljeni k ogledu vseh rezultatov.

Vabljeni tudi k ogledu oddaje Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki bo na II. programu RTVSLO na sporedu v četrtek 14.10. 2021 ob 21.00 uri.