Obvestilo Doma starejših Rakičan

Sporočamo vam najnovejše podatke o stanju okužb Domu starejših Rakičan.

 

Stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Vsi stanovalci so negativni, razen 1, ki pa je nameščen v bolnišnici. Dodatno so okuženi 3 zaposleni, ki pa so v izolaciji v domačem okolju. 

Stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, je po prejetih novih rezultatih pokazalo dodatno 1 okužbo pri stanovalcih, tako, da je skupno število okuženih stanovalcev 40, od teh so 4 osebe v bolnišnici. Dodatna testiranja so pokazala tudi dodatno okužbo pri zaposlenih, tako, da imamo v enoti 10 okuženih zaposlenih. Večina okuženih nima težav oz. so asimptomatski, pričakujemo pa, da se bo stanje v enoti Elizabeta počasi umirilo, saj se bo pri večini okuženih v naslednjih dneh izteklo obdobje izolacije.

Tudi v matični enoti v Rakičanu, so potekala dodatna testiranja, tako, da je sedanje stanje v 34 okuženih stanovalcev, od teh sta 2 osebi v bolnišnici. Okuženih je tudi 10 zaposlenih, ter 3 zaposleni v službi PND. Prvim okuženim se izteka obdobje izolacije, prav tako se prvi okuženi zaposleni vračajo nazaj v službo. Za vse nas je zelo pomembno, da se okužba z covid-19 v matični enoti v Rakičanu širi počasi, saj nam to omogoča, da rešujemo vse situacije, predvsem pa, da nadomeščamo kadrovski izpad.

Ob tem naprošamo vse sorodnike, da pokažejo razumevanje do naših zaposlenih, ki vlagajo nadčloveške napore, delajo v zmanjšanih ekipah, 12 ur na dan, pod polno zaščitno opremo, ter se trudijo oskrbeti naše stanovalce. Pri tem ne zmorejo odgovarjati tudi na vse klice sorodnikov, posebej takoj, v trenutku klica ne – imamo namreč 388 stanovalcev Doma in 170 uporabnikov storitve pomoč družini na domu. Na klice bodo naši zaposleni odgovorili, takoj, ko bodo utegnili in vam podali vse informacije. Sproti tudi obveščamo tako sorodnike, kot javnost o stanju v našem Domu, tako na naši spletni strani, kot tudi na spletni strani MO MS, ter v lokalnih medijih, sedaj smo vzpostavili tudi sistem obveščanja prvih kontaktnih oseb preko sms sporočil. Imamo vzpostavljene telefone za pogovore z našimi stanovalci (tudi videoklice), dodatno jim zagotavljamo dobavo sadja, napitkov, nabavo nujnih potrebščin iz trgovin. Stanovalci v večini nimajo težjih simptomov obolelosti, v tako imenovane rdeče cone jim namestimo televizijo, družabne igre, zaposleni jim posvečajo maksimalno pozornost, kolikor je to možno v teh časih. Žal pa moramo pri našem delu strogo spoštovati tudi vse usmeritve in protokole s strani stroke, kar pa predstavlja tudi veliko breme za naše stanovalce, ki so v teh časih najbolj prizadeti. Verjemite pa, da bodo naši zaposleni storili vse, kar je v njihovi moči!

 

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali.

 

 

                                                                                                                Direktor:

                                                                                                           Zoran Hoblaj, l.r.