Obvestilo Doma starejših Rakičan

Objavljamo obvestilo Doma starejših Rakičan

"Kot smo vas obveščali v predhodnih sporočilih, se je v našem Domu starejših Rakičan pojavila okužba s covid-19, tako v Centru za starejše v M. Soboti, kot tudi v matični enoti v Rakičanu.

V sredo so potekala nova testiranja in sicer je bilo opravljenih 48 testov. Pri stanovalcih, ki so bili okuženi je bilo 6 testov negativnih, vsi testi pri zaposlenih v rdeči coni so bili prav tako negativni, rezultate testov pri 2 zaposlenih še čakamo.

Trenutno stanje v našem Domu glede števila okuženih je naslednje;

  • pozitivnih je še 11 stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni v Centru za starejše v Murski Soboti (od tega je 1 oseba iz matične enote v Rakičanu, ki je bila premeščena v Center za starejše M. Sobota), od teh 11 stanovalcev, je 5 stanovalcev v bolnišnici Murska Sobota,
  • pozitivni so še 4 zaposleni v enoti Centra za starejše v M. Soboti (od teh še čakamo na rezultate testov pri 2 zaposlenih)
  • poleg tega beležimo še 4 okužbe pri zaposlenih, ki pa niso bili v stiku z ostalimi, vir okužb pa ni povezan z okužbami v Domu (ti zaposleni so v karanteni v domačem okolju).

 

Število okuženih v CS MS tako še naprej upada, v matični enoti v Rakičanu pa so bili vsi opravljeni testi negativni.

Glede na navedeno lahko ugotovimo, da so vsi sprejeti ukrepi in protokoli, ki jih izvajamo v našem Domu uspešni, za to pa se moramo zahvaliti našim zaposlenim, ki so v teh časih nadpovprečno obremenjeni, ter vlagajo veliko truda, da oskrbijo naše stanovalce v teh težkih pogojih dela."

Zoran Hoblaj,

direktor