Obvestilo Doma starejših Rakičan

Sporočamo vam najnovejše podatke o stanju okužb Domu starejših Rakičan.

 

Stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. 1 okužena stanovalka je v bolnišnici, 1 okužena zaposlena oseba pa v izolaciji v domačem okolju. V enoti je v veljavi t. i. »bela cona«, začeli smo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje.

Prav tako se umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, število okuženih se je včeraj zopet zmanjšalo, tako, da imamo sedaj še 14 okuženih stanovalcev in 1 okuženo osebo pri zaposlenih. Predvidoma se bo situacija umirila do konca meseca, ter bo nato vzpostavljena tudi bela cona, začeli bomo izvajati tudi sprejeme.

V matični enoti v Rakičanu, se okužbe širijo vendar pa počasneje, po včerajšnjih novih okužbah smo se je danes skupno število okuženih stanovalcev zopet zmanjšalo in sicer zaradi izteka obdobja izolacije in umika iz rdeče cone v belo cono. Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih, ter 4 zaposleni v službi PND.

V vseh enotah imamo na današnji dan skupaj 96 okuženih, od tega 73 stanovalcev in 23 zaposlenih. Izpad kadra uspevamo nadomeščati z dodatno zaposlenim lastnim kadrom.

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali.

 

                                                                                                                Direktor:

                                                                                                           Zoran Hoblaj, l.r