Obvestilo Doma starejših Rakičan

Objavljamo obvestilo Doma starejših Rakičan:

"Stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Edina okužena stanovalka je v bolnišnici, trije okuženi zaposleni pa so v izolaciji v domačem okolju. Z naslednjim tednom bo v enoti CS MS v veljavi t.i. »bela cona«, začeli pa bomo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje.

Prav tako se umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, po skupaj 50 okuženih, se je število okuženih zmanjšalo za 24, tako, da imamo sedaj še 21 okuženih stanovalcev in 5 okuženih zaposlenih. Predvidoma se bo situacija umirila do konca meseca, ter bo delo v enoti takrat začelo potekati po ustaljenih tirnicah, saj bo vzpostavljena tudi bela cona.

V matični enoti v Rakičanu, se okužbe širijo vendar pa počasneje, kot je to bil primer v obeh enotah, kar nam tudi omogoča, da obvladujemo situacijo, ter tudi nadomeščamo izpad pri kadru z lastnim kadrom. Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih (od tega 3 zaposleni v službi PND).

V vseh enotah imamo na današnji dan skupaj 105 okuženih, od tega 80 stanovalcev in 25 zaposlenih, od tega 3 zaposleni v službi PND.

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali."

 

 

                                                                                                                Direktor:

                                                                                                           Zoran Hoblaj, l.r.