Odpoved prazničnih prireditev

Slika
Praznična okrasitev mesta 2020

V času, ko smo optimistično načrtovali praznične dogodke veselega decembra, nas je v regiji, Sloveniji in Evropi dosegel četrti val nevarnega virusa. Število okuženih in obolelih je zaskrbljujoče, podobe polnih bolniških oddelkov za intenzivno nego, bolnikov, ki se borijo za življenje in izpovedi izmučenega zdravstvenega osebja nas opozarjajo, da moramo narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus. Zavedajoč se, da sveta ne moremo ponoviti ustaviti, saj bi to imelo hude posledice na gospodarstvo in na družbeno življenje, je na potezi vsak posameznik! Ključnega pomena je, da omejimo druženja in z doslednim upoštevanjem navodil stroke pripomoremo, da se bo trend okužb obrnil navzdol.

Na Mestni občini Murska Sobota smo se zato odločili, da odpovemo vse dogodke prazničnega decembra. Žal bo letošnji december ponovno brez vrveža na drsališču, brez druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem.

Občanke in občani ter obiskovalci našega mesta pa ne bodo prikrajšani za praznično vzdušje ob sprehodu skozi mesto. Murska Sobota bo tudi letos na predvečer praznika sv. Nikolaja zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk. Mestno središče bodo ponovno krasili unikatni svetlobni elementi: 40 lampijonov na Trubarjevem drevoredu, ki so jih izdelali mladi v okviru Mikkovih delavnic ter 60 lampijonov na Trgu zmage, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol ter 45 svetlobnih iskric in 50 elementov različnih oblik na Slovenski ulici.

Naj ta praznični december žari tudi v solidarnosti in misli na vse, ki se trudijo, da zmagamo v boju proti epidemiji!