Otvoritev vrtca Gozdiček

V vrtcu Gozdiček je bilo danes še posebej slovesno. Dopoldne je namreč potekala uradna otvoritev nove pridobitve v naši občini, na katero smo upravičeno vsi zelo ponosni.

Malčki iz vrtca so že dopoldne okrasili ograjice svojih terasic, da je bil dogodek še lepši. S svojimi prisrčnimi nastopi, ki so se navezovali na življenje v vrtcu, so otroci pokazali, kako zelo so veseli, da lahko obiskujejo novi vrtec. Ravnateljica Vrtca Murska Sobota Bernadka Marič je povedala, da je tukaj pred 36 leti začela svojo poklicno pot in od takrat v Murski Soboti ni bilo novogradnje vrtca. Zadovoljen je tudi župan Anton Štihec, ki je povedal, da je svoje otroštvo preživljal prav v neposredni bližini, v stanovanjskem bloku na Stari ulici, ki je imel pogled na stari montažni vrtec, ki so ga v teh dneh porušili. Zahvalil se je vsem projektantom, izvajalcem s svojimi podizvajalci, vodji projekta na občinski upravi,  staršem in zaposlenim v vrtcu, kakor tudi okoliškim stanovalcem za razumevanje v času gradnje. Ob koncu je spregovoril tudi direktor glavnega izvajalca RIKO, Janez Škrabec, ki je poudaril, da je vesel, da je njihov vrtec odslej tudi v Prekmurju, deželi dobrih ljudi, kot jih opisujeta pisatelja Miško Kranjec in Feri Lainšček.

Ob koncu je deklica Zala ob pomoči Luke in Aljaža slovesno prerezala trak in vsi prisotni so bili povabljeni h ogledu novega vrtca.

Datoteka
Otvoritev vrtec Gozdicek (64).jpg
jpeg (432.07 KB)
Otvoritev vrtec Gozdicek (59).jpg
jpeg (518.25 KB)
Otvoritev vrtec Gozdicek (47).jpg
jpeg (487.67 KB)