Praznični utrip v Murski Soboti

torek, 3. December 2019

Še nekaj dni nas loči do začetka prazničnega dogajanja v Murski Soboti. V petek, 6. decembra, na praznik sv. Nikolaja, zavetnika soboške stolne župnije bo v središču mesta tradicionalno celodnevno sejemsko dogajanje.

MIKLOŠOVO SENJE, 6. december

Za bogato ponudbo bodo poskrbeli številni kramarji, rokodelci, domači gostinci in glasbeniki. Najmlajše bo razveselil prihod Miklavža s spremstvom.

PRIŽIG PRAZNIČNIH LUČK, 6. december

Ob 16.30  bo mesto zasijalo v soju prazničnih lučk.

Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske ulice (krogle in polmeseci), Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in Drevoreda Martina Luthra. V mestu bo zasijalo:

  • 36 svetlobnih elementov: krogle in polmeseci,
  • 300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.000 m s  50.700 prazničnimi lučkami,
  • 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in
  • 60  lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo;
  • okrasitev dela Ulice Štefana Kovača na drevesih vzdolž stanovanjskih blokov, ob skulpturah iz Murinega parka ter
  • okrasitev Drevoreda Martina Luthra.

Park na Trgu zmage bo polepšala PRAVLJIČNA DEŽELA z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic. Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu bodo za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni.

Stroški namestitve praznične okrasitve znašajo 20.362,77 EUR.

DRSALIŠČE, 6. december

6. decembra ob 17. uri bo z Drsalnim programom za otroke z animatorji začelo obratovati tudi drsališče v Drevoredu Martina Luthra. Dogajanje ob drsališču  bo od odprtja do božiča spremljal glasbeni in animacijski program. Vse dni bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo v hiškah prazničnih dobrot.

BOŽIČNO SENJE, 20. - 22. december

Pestro bo tri dni pred božičem, od petka, 20 decembra, do nedelje, 22. decembra, ko bodo ob drsališču, v Drevoredu Martina Luthra, rokodelske stojnice s praznično ponudbo in domači gostinci s toplimi napitki ter prazničnimi dobrotami.

Podroben program Božičnega senja najdete na tej povezavi.

SILVESTROVANJE, 31. december

Veseli december zadnji dan leta tradicionalno sklenemo s silvestrovanjem na prostem. Od 17. ure bo potekalo silvestrovanje za najmlajše, zvečer od 22. ure pa zabava s skupino PLUS BAND in skupino AKTUAL.

Vabimo vas v središče mesta, na Trg zmage, kjer bomo v družbi dobre glasbe in polnočnega ognjemeta skupaj zakorakali v leto 2020!

Stroški programa prazničnega dogajanja v Murski Soboti so predvideni v skupni višini 19.000,00 EUR.

Sredstva za izvedbo silvestrovanja na prostem znašajo 14.000,00 EUR in zajemajo pripravo prireditvenega prostora, izvedbo glasbenega programa, ozvočenje, varovanja, izvedbo ognjemeta ter drugih izvedbenih stroškov.

 

Podroben program dogajanja najdete v priloženi brošuri.