Seja Občinskega štaba Civilne zaščite

Slika
Obcinski stab CZ 1_pom

Na Mestni občini Murska Sobota se je na izredni seji sestal Občinski štab Civilne zaščite in se seznanil z izvajanjem preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči za zajezitev širjenja koronavirusa v naši občini. 

Občinski štab Civilne zaščite poziva vse občanke in občane, da dosledno upoštevajo določila vladnega Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki je začel veljati z današnjim dnem.

Po oceni Občinskega štaba Civilne zaščite dodatnih ukrepov zapiranja posameznih javnih površin v mestni občini ni potrebno izvesti, mestno redarstvo bo v sodelovanju s Policijo izvajalo nadzor nad upoštevanjem tega odloka.

Danes bo dobavljen del zaščitnih mask, ki jih je mestna občina naročila pri domačem proizvajalcu. Občinski štab Civilne zaščite bo v sodelovanju s trgovinami, bankami, pošto in drugimi javnimi institucijami poskrbel, da bodo za vstop v zaprte prostore, kjer je obvezna uporaba zaščitne maske ter zaščitnih rokavic, le-te v prvi fazi na razpolago za tiste občane, ki svoje zaščitne opreme nimajo. Dobava zaščitne opreme se sicer iz dneva v dan normalizira.

Na seji štaba so bili prisotni tudi predstavniki humanitarnih organizacij (Škofijska Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica) in predsednik Kluba prekmurskih študentov, ki so se dogovorili, da bo odslej koordinacijo njihovega delovanja prevzela Območna organizacija Rdečega križa Murska Sobota, prav tako bo Rdeči križ prevzel koordinacijo dela prostovoljcev. Pri tem je župan izrazil zahvalo vsem mladim, ki so se odzvali na njegov poziv in se vključili v prostovoljske organizacije.

 

Datoteka
MOMS Covid19 LETAK
pdf (864.58 KB)