Slovesnost ob kulturnem prazniku

Slika
Nagrajenci 2024

V Gledališču Park je potekala občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri se  je župan Damjan Anželj s podelitvijo denarne nagrade,   plakete in dveh priznanj Mestne občine Murska Sobota zahvalil ustvarjalcem za njihovo delo na področju umetnosti in kulture.

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za življenjsko delo na področju kulture je prejel Franci Just, slavist, najvidnejši raziskovalec književnosti slovenskega panonskega prostora, organizator in tvorec nekaterih najpomembnejših festivalov, prireditev in drugih dejavnosti na področju kulture.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejela Dorina Gujt, vokalistka, avtorica besedil in skladateljica.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel Tomaž Kuhar, glasbeni pedagog in zborovodja.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel Miran Celec glasbenik in mentor glasbenih bobnarskih delavnic.

Slavnostni govornik ob prazniku je bil akad. prof. dr. Marko Jesenšek, jezikoslovec, univerzitetni profesor in redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Nastopili so Trio Šansonet in balerina Lara Flegar.

Besedilo za scenarij slovesnosti je napisal pisatelj Štefan Kardoš.