Zbiranje stekla od vrat do vrat

Spoštovani občanke in občani,

v prizadevanjih za gospodarno ravnanje in dosledno ločeno zbiranje odpadkov so pri podjetju Saubermacher Komunala v standard  ravnanja z odpadki v letu 2023 vključili tudi storitev zbiranja stekla po sistemu od vrat do vrat. To pomeni, da se gospodinjstva lahko odločite za zbiranje odpadne steklene embalaže pri vas doma in sicer v 120-litrskih zabojnikih.

Storitev bo vključena v mesečni strošek zbiranja komunalnih odpadkov in vam ne bo povzročala dodatnih stroškov.

Z vključitvijo nove storitve v standard ravnanja z odpadki boste uporabniki imeli možnost zbiranja vseh frakcij komunalnih odpadkov na domačem dvorišču (odvoz od vrat do vrat). Iz tega razloga se bodo tudi umaknila zbirna mesta (ekološki otoki).

Prijava v storitev

Vsi, ki se želite vključiti v odvoz stekla po sistemu od vrat do vrat,  to sporočite z izpolnjeno prijavnico, ki je objavljena v spodnji priponki. 

Prijavnico pošljite skenirano po e-pošti na narocila@saubermacher-komunala.si ali jo posredujete v fizični obliki na naslov podjetja, Noršinska ulica 12, 9000 Murska Sobota. Prijavo lahko oddate tudi preko mobilne aplikacije Saubermacher – Komunala (na voljo v Google Play ali App Store).

Rok za prijavo je: 9. 11. 2022. Vključitev v odvoz stekla bo možna tudi naknadno od 1.1.2023 naprej na sedežu podjetja Saubermacher - Komunala. Odvozi se bodo vršili v skladu z urnikom odvozov za leto 2023.

Za gospodinjstva večstanovanjskih stavb je odvoz stekla že urejen in se sedanji način odvoza ne spreminja. Uporabniki iz gospodinjstev v večstanovanjskih stavbah se zato na storitev ne prijavljajte.

O delitvi zabojnikov boste pravočasno obveščeni preko SMS-a, e-maila ali z dopisom.

 

 

 

Datoteka
Obvestilo - zbiranje stekla od vrat do vrat - MOMS.pdf
pdf (190.17 KB)