Javni razpis za subvencioniranje stanovanjskega vprašanja mladim in mladim družinam v Mestni občini Murska Sobota v letu 2022

Rok za prijavo

V Uradnem listu RS, št. 125/2022 je bil objavljen javni razpis za subvencioniranje stanovanjskega vprašanja mladim in mladim družinam v Mestni občini Murska Sobota v letu 2022.

Za sodelovanje na javnem razpisu prijavitelj odda spletno vlogo na spletni strani www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpis - Subvencioniranje stanovanjskega vprašanja mladim. Vloga mora biti oddana do 30.10.2022.

Prijava na razpis mora biti oddana izključno preko elektronskega sistema in mora biti izpolnjena v slovenskem jeziku. Vloge oddane v vložišču mestne občine ali po pošti se ne bodo upoštevale in se bodo neodprte vrnile pošiljatelju.

Za oddajo spletne vloge morate biti prijavljeni. Če še nimate uporabniškega računa na tej spletni strani, si ga lahko ustvarite. 

Navodilo - postopek kreiranja novega računa
pdf (1.38 MB)
Shranjevanje osnutka vloge in nadaljevanje z oddajo vloge
pdf (201.54 KB)

Kliknite tukaj za izpolnitev spletne vloge

V primeru tehničnih težav prosimo pišite na it@murska-sobota.si oziroma pokličite na 02 525 16 33.

Pogosta vprašanja

Ali se v  primeru, da sva s partnerjem v letu 2021 kupila vsak ½ stanovanja v večstanovanjskem bloku, odda ena skupna vloga kot par ali oddava vsak svojo vlogo?

Ali je v primeru, da kot dokazilo prilagam izpisek iz zemljiške knjige, potrebno priložiti redni ali zgodovinski izpis?

Zadostuje, da se priloži redni izpis iz zemljiške knjige.

Ali se v primeru, da sva s partnerjem v letu 2021 kupila vsak ½ stanovanja v večstanovanjskem bloku, odda ena skupna vloga kot par ali oddava vsak svojo vlogo?

V tem primeru se odda ena skupna vloga kot par.

Ali smo upravičeni do subvencije v primeru, da smo v letu 2021 kupili zemljišče, gradbeno dovoljenje pa smo pridobili šele v letu 2022?

Nakup golega zemljišča ni predmet subvencioniranja na podlagi predmetnega razpisa. Ker se kot pogoj za dodelitev subvencije zahteva, da je gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno v letu 2021, v konkretnem primeru vlagatelj ne bi bil upravičen do subvencije. V kolikor bi bil javni razpis pod enakimi pogoji ponovljen prihodnje leto, bi lahko pravico do subvencije uveljavljali takrat.

V kolikor imate dodatna vprašanja glede javnega razpisa, nam jih lahko (tudi po poteku roka za postavitev vprašanja) pošljete na el. naslov: mestna.obcina@murska-sobota.si.

Dokumenti
Javni razpis_stanovanjsko vprašanje mladi_MOMS_2022.pdf
pdf (276.04 KB)
Vzorec pogodbe_stanovanjsko vprašanje_mladi_2022.docx
docx (24.13 KB)