Predstavnica za stike z mediji

Vida Lukač
Telefon: 02 525 16 19
GSM: 031 323 555
E-pošta: vida.lukac@murska-sobota.si

Objave za medije

ponedeljek, 23. November 2020

Sporočamo žalostno vest, da je preminil častni občan Mestne občine Murska Sobota msgr. dr.

petek, 20. November 2020

Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO) v Evropi obeležujemo vsako leto meseca novembra in tako je že dolga leta tudi v Sloveniji. Letos ta poteka od 21. do 29. novembra 2020 in je posvečen tako imenovanim nevidnim odpadkom, to je odpadkom,  ki nastajajo med proizvodnim procesom izdelkov.

petek, 20. November 2020

Danes, na tretji petek v novembru, obeležujemo Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos jubilejni, deseti po vrsti.

četrtek, 19. November 2020

Objavljamo izjavo župana dr. Aleksandra Jevška  v zvezi z revizijskim poročilom Računskega sodišča o poslovanju Javnega podjetja center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o  (CEROP), ki meni,  da je bilo poslovanje 27 občin ustanoviteljic CEROP-a v letih 2017 in 2018 pri določanju cen storitev gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v neskladju s predpisi.

četrtek, 19. November 2020

Po svetu tretji četrtek v novembru (19. novembra) obeležujemo svetovni dan raka trebušne slinavke. Tudi Mestna občina Murska Sobota podpira dejavnosti ozaveščanja z namenom, da bi čim več ljudi izvedelo za to vrsto raka, predvsem pa se poučilo o njegovih simptomih in tako po svojih močeh prispevala k zgodnejšemu odkrivanju te bolezni, ki še vedno terja previsok davek.

torek, 17. November 2020

Mestna občina Murska Sobota že več let s številnimi spodbudami pomaga mladim na študijski poti. Tudi v tem študijskem letu je podelila občinske štipendije nadarjenim študentom. 

torek, 17. November 2020

V Kupšincih bodo v prihodnje začeli z gradnjo nove garaže za potrebe gasilcev in z delno obnovo vaškega doma. Želijo si tudi ureditve cest.

ponedeljek, 16. November 2020

novembrski številki Soboških novin župan dr. Aleksander Jevšek o epidemiji:

petek, 13. November 2020

V zvezi s postavitvijo kipa Sv. Nikolaja je župan dr. Aleksander Jevšek izjavil:

petek, 13. November 2020

Skladno z odlokom o zajezitvi in obvladovanju epidemije COVID-19  je Vlada Republike Slovenije sprejela odlok o začasni prepovedi izvajanja javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki bo v veljavi od 16. novembra 2020 od 00.00 ure naprej. 

petek, 13. November 2020

14. november je mednarodni dan sladkorne bolezni. Ob tej priložnosti bomo, kot že leta prej, v Murski Soboti osvetlili grad z modro svetlobo. S tem se Mestna občina Murska Sobota pridružuje mednarodnim aktivnostim ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni.

četrtek, 12. November 2020

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč bomo tudi letos po celem svetu obeležili tretjo nedeljo v novembru, 15. novembra 2020. 

sreda, 11. November 2020

Dela na Kroški ulici potekajo v skladu s terminskim načrtom. Končana je obnova vodovoda in gradbena dela za novo javno razsvetljavo. 

sreda, 11. November 2020

Na vaško gasilskem domu v Markišavcih so izvajalci začeli s sanacijo oziroma zamenjavo strehe, ki je bila dotrajana.

ponedeljek, 9. November 2020

Mestna občina Murska Sobota je z namenom povečanja prometne varnosti pristopila k ureditvi nepreglednega križišča na glavni prometni  smeri v Bakovcih (pri Gostilni Rajh), ki bo odslej opremljeno z  opozorilnim inteligentnim sistemom COPS@road za nepregledna križišča.

ponedeljek, 9. November 2020

V okviru investicij po krajevnih skupnostih bodo v Krogu letos dokončali večnamenski objekt, izvedli pa bodo tudi celovito sanacijo kanalizacijskega črpališča.

petek, 6. November 2020

V Ivanocijevem naselju v Murski Soboti je nastala bivalna skupnost za starejše s šestimi bivalnimi enotami z lastno kopalnico.

četrtek, 5. November 2020

Na pobudo Društva upokojencev Murska Sobota smo obnovili rusko kegljišče na Kocljevi ulici v Murski Soboti.

sreda, 4. November 2020

V prihodnjih dneh bo izvajalec gradbenih del začel z urejanjem kolesarskih povezav ob Lendavski ulici (območje stanovanjskih blokov ob trgovini Merkator) ter Zvezni ulici.

sreda, 4. November 2020

Včeraj je izvajalec del Komunala začel z izgradnjo javne razsvetljave ob Bakovski ulici.

torek, 3. November 2020

V zaključni fazi je urejanje ulic v mestnih četrtih Partizan in Park. Danes sta bila asfaltirana dva kraka Južne ulice, dokončana je asfaltna prevleka v Vrazovi ulici in Aškerčevi ulici. 

petek, 30. Oktober 2020

Zaradi rekonstrukcije v prihodnjem mesecu popolna zapora ceste od krožišča pri Zvezdi do križišča s Kocljevo ulico.

četrtek, 29. Oktober 2020

Župan Aleksander Jevšek je pred dnevom spomina na mrtve na soboškem pokopališču položil vence ob spomenikih partizanov in vojakov Rdeče armade padlih v II. svetovni vojni.

sreda, 28. Oktober 2020

Mestna občina Murska Sobota bo na dolgoletno željo občank in občanov v prihodnjih mesecih uredila prostor za raztros pepela na pokopališču v Murski Soboti.

torek, 27. Oktober 2020

Na občinski upravi Mestne občine Murska Sobota je s COVID-19 okuženih 7 sodelavcev.

sreda, 21. Oktober 2020

Zaradi novih požarnih zahtev javnih objektov je bila za grajsko dvorano izdelana nova študija požarne varnosti, za nadaljnje nemoteno varno obratovanje je potrebno opraviti obnovo, ki sledi tem zahtevam. 

torek, 20. Oktober 2020

Župan dr. Aleksander Jevšek je aktiviral Občinski štab Civilne zaščite, ki se je danes seznanil z izvajanjem preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči občanom ob razglasitvi epidemije v Republiki Sloveniji. Od danes naprej je ponovno aktivna dežurna številka za informacije v zvezi s pomočjo v Mestni občini Murska Sobota (041 773 377).

Vse informacije za občane sproti objavljamo na občinski spletni strani v rubriki COVID-19.

torek, 20. Oktober 2020

Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo.

ponedeljek, 19. Oktober 2020

Kot je to v zimskih mesecih že stalnica, bomo  preko različnih komunikacijskih kanalov spremljali vsakodnevno stanje zdravju škodljivih delcev PM 10.

petek, 16. Oktober 2020

Mestna občina Murska Sobota objavlja razpis za podelitev nagrad ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

 

Strani