Predstavnica za stike z mediji

Vida Lukač
Telefon: 02 525 16 19
GSM: 031 323 555
E-pošta: vida.lukac@murska-sobota.si

Objave za medije

nedelja, 9. Maj 2021

Danes obeležujemo 76. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne. Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa že drugo leto zapored ni bilo tradicionalne slovesnosti za širšo javnost na Trgu zmage.

torek, 4. Maj 2021

Na pobudo župana dr. Aleksandra Jevška sta se povezala javna zavoda Galerija Murska Sobota in RIS Dvorec Rakičan, kjer bo odslej na ogled izsek iz bogate stalne zbirke Galerije Murska Sobota. 

torek, 4. Maj 2021

Precejšen delež letošnjega proračuna predstavljajo naložbe v trajnostno mobilnost. Za ureditev kolesarskih stez, krožišč in pločnikov so letos namenili kar 2,1 milijona evrov.

petek, 30. April 2021

Na Trgu zmage je bil danes ob zvokih Pihalnega orkestra Murska Sobota postavljen mlaj.  Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa je postavljanje potekalo brez obiskovalcev, prav tako zvečer ne bo organiziranega tradicionalnega kresovanja pred jutrišnjim praznikom dela.

sreda, 28. April 2021

Veščica je manjši kraj v Mestni občini Murska Sobota s 405 prebivalci (2020), ki se imenujejo Veščičarji, pridevnik pa je veščički.

torek, 27. April 2021

Mestna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB je danes pred spomenikom narodnega heroja Štefana Kovača priredila razmeram prilagojeno slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju.  Zbrane je poleg predsednika mestne organizacije Damirja Domjana pozdravil župan dr. Aleksander Jevšek.

ponedeljek, 26. April 2021

Na Slovensko ulico 26. aprila prihaja razstava o življenju in delu Lipóta Baumhorna in judovski skupnosti v Murski Soboti, ki jo je zasnovala umetnostna zgodovinarka Agnes Ivett Oszko.

nedelja, 25. April 2021

Na pobudo Judovske skupnosti v Sloveniji je danes, pred obletnico dneva, ko so iz soboške sinagoge 26. aprila 1944 v koncentracijsko taborišče Auschwitz Birkenau odpeljali predstavnike soboške judovske skupnosti, na Židovskem pokopališču v Murski Soboti potekala krajša spominska slovesnost.

sobota, 24. April 2021

Letošnji Dan za spremembe, ki ga dvanajstič organizira Slovenska filantropija, je namenjen premagovanju osamljenosti. Z akcijo spodbujajo posameznike, da na sprehod povabijo prijatelje, sosede, znance, … kogarkoli, ki bo vesel prijetnega dne  v družbi prijaznih ljudi. 

petek, 23. April 2021

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.

četrtek, 22. April 2021

Na današnji dan Zemlje je župan dr. Aleksander Jevšek skupaj z vodjo Oddelka za okolje in prostor Angelco Dokl Mir in direktorjem javnega podjetja Komunala Murska Sobota Tomislavom Zrinskijem simbolično zasadil šest mladih stebrastih gabrov na Trgu zmage (pred banko in pošto).

sreda, 21. April 2021

V kanalizaciji se velikokrat pojavljajo stvari, ki vanjo ne sodijo, saj povzročajo motnje v delovanju kanalizacijskega sistema in čistilnih naprav.

torek, 20. April 2021

K brodu v Krogu ob učilnico na prostem, leseno doživljajsko igrišče, letos prihajajo dodatne novosti.

četrtek, 15. April 2021

Izšla je aprilska številka Soboških novin, v kateri med drugim poročamo o ureditvah kolesarskih stez, cest, krožišč in pločnikov, ki so ena izmed osnov za trajnostni razvoj naše občine.

ponedeljek, 12. April 2021

Pred dvema letoma je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. V teh dveh letih smo deležni pozitivnih odzivov obiskovalcev, prejeli priznanje Sejalec 2020 in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.

ponedeljek, 12. April 2021

V začetku maja se bodo začela gradbena dela, ki so jih prebivalci Černelavec in Veščice že dolgo težko pričakovali.

četrtek, 8. April 2021

Sodelujte v kratki raziskavi in s svojim mnenjem prispevajte k oživitvi letnega kopališča!

četrtek, 8. April 2021

Danes je mednarodni dan Romov. Ob tej priložnosti je Zveza Romov Slovenije pripravila slovesnost v Gledališču Park Murska Sobota, ki je bila zaradi epidemije posneta v naprej, brez gledalcev.

sreda, 7. April 2021

Vrata odpira v aprilu, kupcem pa bo na prenovljeni Slovenski ulici ponudila kakovostne trajnostne izdelke za dom in nego telesa priznanih slovenskih in tujih proizvajalcev brez plastične embalaže. Obenem bo ponujala lokalne prehrambne izdelke.

 

petek, 2. April 2021

Spoštovani občanke in občani, spoštovani obiskovalci naše spletne strani!

Želimo vam blagoslovljene velikonočne praznike! Kljub omejitvam in ukrepom, jih preživite prijetno!

župan dr. Aleksander Jevšek z mestnimi svetniki in občinsko upravo

petek, 2. April 2021

Objavljamo sporočilo podjetja Saubermacher Komunala, ki v naši občini skrbi za zbiranje in gospodarno ravnanje z odpadki in danes, 2. aprila praznuje 30 let poslovanja.

 

sreda, 31. Marec 2021

Vodja Mestnega inšpektorata Denis Gjerek in občinska inšpektorica Ksenija Weiss sta v oddaji Soboški ekran na IDEA TV spregovorila o problematiki vse večje količine odpadkov v naravi, nevestnih lastnikih psov, divjih odlagališčih, zapuščenih vozilih in letošnjih očiščevalnh akcijah, ki žal zaradi epidemije ne morejo potekati množično.

torek, 30. Marec 2021

Brezplačni prevozi PROSTOFER se v času od 1. - 11. aprila izvajajo pod pogoji in z določenimi omejitvami.

torek, 30. Marec 2021

Podjetje Saubermacher – Komunala poskuša vselej slediti sodobnim trendom na področju informacijskih rešitev, novih tehnologij in digitalizacije procesov. Tako so v lanskem letu pristopili tudi k razvoju mobilne aplikacije Saubermacher – Komunala.

ponedeljek, 29. Marec 2021

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki je enota Centra za socialno delo Pomurje, se je po 17 letih preselil na novo lokacijo.

četrtek, 25. Marec 2021

V pripravi je občinski prostorski odlok za stanovanjsko območje Za ogradi v Krogu, kjer bodo na voljo nove parcele za gradnjo stanovanjskih stavb.

 

sreda, 24. Marec 2021

V novo stavbo na Ulici arhitekta Novaka investitorja Gradbenega podjetja Drava se bo kmalu vselilo podjetje MOL Slovenija. Podjetje je v Murski Soboti že od leta 1996.

torek, 23. Marec 2021

V Kupšincih so začeli z gradnjo nove garaže za potrebe gasilcev in delno obnovo vaškega doma.

četrtek, 18. Marec 2021

V Satahovcih je v zaključni fazi ureditev mansarde v vaško-kulturnem in gasilskem domu.

sreda, 17. Marec 2021

Kljub rednemu ozaveščanju o pravilnem ločevanju odpadkov, Mestni inšpektorat Mestne občine Murska Sobota pri svojem delu opaža porast nepravilno odloženih odpadkov v okolju (na javnih in gozdnih površinah).

Strani