Predstavnica za stike z mediji

Vida Lukač
Telefon: 02 525 16 19
GSM: 031 323 555
E-pošta: vida.lukac@murska-sobota.si

Objave za medije

petek, 16. Julij 2021

V Gledališču Park je danes potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku.

ponedeljek, 12. Julij 2021

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, na kateri se podeljujejo nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota.

četrtek, 8. Julij 2021

Minuli december so bila v okviru Dnevov slovenskega turizma 2020 podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. Zaradi epidemije je takrat dogodek potekal zgolj preko spleta, danes pa je direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak v salonu Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani prejemnikom priznanja izročila tudi osebno.

petek, 2. Julij 2021

V sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota smo z velikim veseljem pripravljali letošnji program poletnih prireditev.

sobota, 26. Junij 2021

Po mesecih negotovosti in omejitev zaradi epidemije je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota pripravil program za Festival SOBOŠKI DNEVI 2021, ki bo letos potekal na Slovenski ulici, Trgu kulture in v evangeličanski cerkvi.

sobota, 26. Junij 2021

Z včerajšnjo regijsko slovesnostjo ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije smo sklenili Teden državnosti v Murski Soboti.

četrtek, 24. Junij 2021

Spoštovani občanke in občani, spoštovani gosti!

Vljudno vabljeni na dogodke od praznovanju Tedna državnosti v Murski Soboti!

četrtek, 24. Junij 2021

Poletje se je začelo, hkrati so se sprostili ukrepi in po dolgem času se lahko spet družimo, zabavamo in uživamo v večjih dogodkih.

sreda, 23. Junij 2021

Včeraj  zvečer je v Pokrajinski in študijski knjižnici v sklopu dogajanja v Tednu državnosti v Murski Soboti potekala predstavitev knjig Tajna skladišča TO 1990-1991 in Orožja nismo oddali.

torek, 22. Junij 2021

V novo urejenem spominskem parku v Kopališki ulici je bila danes zaključna točka pohoda učencev in dijakov ob spominskih obeležjih v Murski Soboti.

torek, 22. Junij 2021

V sklopu praznovanja Tedna državnosti v Murski Soboti je danes v Murski Soboti potekal pohod učencev in dijakov vseh osnovnih in srednjih šol iz naše občine ob sp

ponedeljek, 21. Junij 2021

Z današnjim odprtjem ulične razstave »Vojna za samostojno Slovenijo 1991, osamosvojitvena vojna v Pomurju« na že praznično okrašeni Slovenski ulici smo stopili v Teden državnosti v Murski Soboti.

četrtek, 17. Junij 2021

Občane ob nastopu poletnih višjih  temperatur pozivamo k varčnemu ravnanju z vodo, predvsem pa opozarjamo na kršitve – nedovoljene odvzeme vode iz hidrantov, ki se v tem obdobju vsako leto močno povečajo  (predvsem za polnjenje individualnih bazenov in zalivanje).

sreda, 16. Junij 2021

Začela so se dela pred Zdravstvenim domom Murska Sobota, kjer poteka rekonstrukcija pločnika, kjer bosta odslej bosta urejena ločena pasova za pešce in kolesarje. Prav tako bodo urejena parkirišča z namenom umirjanja prometa pred zdravstvenim domom in omogočanja varnega izstopanja iz avtomobila vsem uporabnikom, še posebej ranljivim skupinam.  

sreda, 16. Junij 2021

Izšla je junijska - nogometno obarvana številka Soboških novin!

petek, 11. Junij 2021

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z veteranskimi društvi, javnimi zavodi, šolami in drugimi institucijami pripravila program za obeležitev 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne Republike Slovenije.

petek, 11. Junij 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je priredil tradicionalen sprejem za učenke in učence, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje ter so v šoli v vseh letih dosegali odličen uspeh in bili odlični tudi v različnih obšolskih dejavnostih.

četrtek, 10. Junij 2021

Na mestni občini bomo še to poletje  pristopili k celoviti ureditvi Ulice Staneta Rozmana, sledila bo Ulica arhitekta Novaka.

 

sreda, 9. Junij 2021

Na Kocljevi ulici zasebni investitor zaključuje z gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta Kocljeva.

torek, 8. Junij 2021

Fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo, se je včeraj preselila v našo občino. Dežela Mure, bogate arhitekture in naravnih znamenitosti bo tako do 18. junija bogatejša še za fotografsko razstavo.

četrtek, 3. Junij 2021

Krog ima 1119 prebivalcev (2020) in spada med večja primestna naselja v občini. Kraj ima zanimivo zgodovino in številna društva.

ponedeljek, 31. Maj 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je skupaj z začasnim generalnim direktorjem Pošte Slovenije Tomažem Kokotom, direktorjem mariborske izpostave Janezom Pernekom in vodjo logistične pošte Martino Slekovec slovesno prerezal trak ob odprtju prostorov nove logistične pošte 9601 Murska Sobota na Bakovski ulici. 

ponedeljek, 31. Maj 2021

Ker želijo dodatno oživiti kopališče, so pri upravljavcu Komunali Murska Sobota v aprilu izvedli anketo, v kateri je med 8. in 27. aprilom sodelovalo 1331 anketirancev. 

sreda, 26. Maj 2021

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »CTN Urejanje kolesarskih povezav MOMS - 2. faza – KS«. Za 1,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Murska Sobota, bo Kohezijski sklad prispeval 601 tisoč evrov.

torek, 25. Maj 2021

Zavod RS za varstvo narave je v sodelovanju z Ministrstvom RS za okolje in prostor ter s projektnimi partnerji Direkcijo RS za vode, Zavodom za gozdove Slovenije, Slovenskimi državnimi gozdovi, Občino Velika Polana in Razvojnim centrom Murska Sobota marca 2020 začel z izvajanjem projekta Natura Mura, ki bo trajal do decembra 2023.

četrtek, 20. Maj 2021

V Murski Soboti bomo svetovni dal čebel obeležili z razstavo v paviljonu MEDENA ZGODBA, ki bo jutri, v petek, 21. maja in soboto, 22. maja postavljen na Slovenski ulici pred Hranilnico prekmurskih dobrot.

sreda, 19. Maj 2021

Prihodnji teden se bo začela izgradnja kolesarske steze na Ciril Metodovi ulici (ob mestnem parku), istočasno pa bo na Grajski ulici pred zdravstvenim domom potekala rekonstrukcija kolesarske steze s pločnikom in parkirišči. 

torek, 18. Maj 2021

Mestna občina Murska Sobota je potrdila naziv prostovoljstvu prijazna občina: za podpiranje razvoja prostovoljstva, aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah, čistilno akcijo in podporo ter sofinanciranje projekta Kluba prekmurskih študentov Center za pomoč občanom, kjer nudijo brezplačno učno pomoč učencem in dijakom, brezplačno prvo pravno svetovanje in brezplačno psihološko svetovanje.

ponedeljek, 17. Maj 2021

Izšla je majska številka Soboških novin z aktualnimi novicami iz naše občine. Vabljeni k branju!

petek, 14. Maj 2021

V Expanu in v izložbi trgovine Zavoda Korak naprej na Slovenski ulici v Murski Soboti je od danes naprej na ogled stripovska razstava o nevladnih organizacijah, ki na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite.

Strani