Predstavnica za stike z mediji

Vida Lukač
Telefon: 02 525 16 19
GSM: 031 323 555
E-pošta: vida.lukac@murska-sobota.si

Objave za medije

ponedeljek, 25. Oktober 2021

V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota je bila septembra na ogled zanimiva razstava, ki odgovarja na pogosto zastavljeno vprašanje, kakšna bi bila prihodnost našega mesta, če bi jo oblikovali otroci.

sreda, 20. Oktober 2021

Trgovska družba Mercator začenja s pripravo terena za gradnjo novega objekta

torek, 19. Oktober 2021

Pomembno področje dela podjetja Komunala Murska Sobota je dejavnost oskrbe s toploto, ki zajema ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne tople vode, večinoma v večstanovanjskih in poslovnih stavbah.

ponedeljek, 18. Oktober 2021

Vse udeležence v cestnem prometu obveščamo, da bo od torka, 19. oktobra vzpostavljen spremenjen prometni režim na Talanyijevi ulici v Murski Soboti.

sobota, 16. Oktober 2021

V Gledališču Park je včeraj zvečer potekala slovesnost ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota, ki jo mestna občina tradicionalno prireja z mestno organizacijo Združenja borcev za ohranjanje vrednot NOB.

petek, 15. Oktober 2021

Danes je izšla oktobrska številka Soboških novin. Vabljeni k branju!

petek, 15. Oktober 2021

V prihodnjem tednu se bodo začela dela za nadomestitev dotrajanih dreves kroglastega javorja na severni strani ulice Štefana Kovača (od križišča s Kardoševo ulico do Gledališča Park).

petek, 15. Oktober 2021

V podporo ozaveščanja o razvojni jezikovni motnji bo danes zvečer soboški grad osvetljen z vijolično barvo.

četrtek, 14. Oktober 2021

V Postojni so bila na Dnevih slovenskega turizma včeraj podeljena najprestižnejša priznanja Turistične zveze Slovenije v vseslovenskem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021.

petek, 8. Oktober 2021

Danes je v večnamenski dvorani na Pušči potekala slovesnost ob 110. obletnici obstoja tega romskega naselja.

četrtek, 7. Oktober 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek  in državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mitja Slavinec sta danes podpisala pogodbo o sofinanciranju investicije dograditev učilnic na Osnovni šoli IV Murska Sobota.

sreda, 6. Oktober 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač, sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE – ODSEK: OBMOČJE III. FAZA«, ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

sreda, 6. Oktober 2021

Ob današnjem svetovnem dnevu cerebralne paralize, bomo v znak podpore temu gibanju soboški grad osvetlili z zeleno.

torek, 5. Oktober 2021

V teh dneh se zaključuje ureditev Mojstrske ulice, ki je zajemala obnovo vodovodnega omrežja in zamenjavo celotnega asfaltnega cestišča.

torek, 28. September 2021

Ob kolesarski stezi Murska Sobota - Bakovci, na odseku od priključne ceste za EXPANO do avtoceste, ter kolesarski stezi Murska Sobota - Markišavci, od mostu čez Ledavo do križišča pri trgovini ŽIVEX bo v teh dneh nameščena nova javna razsvetljava.

 
sreda, 22. September 2021

Danes je dan brez avtomobila.

Vabljeni na dogajanje na Slovenski ulici med 9. in 12. uro.

torek, 21. September 2021

Župan Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel maturante iz naše občine, ki so v minulem šolskem letu dosegli največ točk na maturi.

torek, 21. September 2021

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti  Mestna občina Murska Sobota izvaja kampanjo za promocijo javnega potniškega prometa in preostalih trajnostnih oblik mobilnosti.

ponedeljek, 20. September 2021

Ob začetku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so na Ljubljanskem gradu podelili priznanja sedmim občinam, ki v lokalnem okolju spodbujajo aktivno in trajnostno mobilnost že dvajseto leto zapored.

sreda, 15. September 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je  o pomenu trajnostne mobilnosti pred začetkom letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki se mu na Mestni občini Murska Sobota pridružujemo že dvajsetič, spregovoril v tokratnem uvodniku Soboških novin.

sreda, 15. September 2021

Danes je izšla septembrska številka Soboških novin, v katerim med drugim predstavljamo posamezne oblike trajnostne mobilnosti, za katere si nenehno prizadevamo v Mestni občini Murska Sobota.

 

petek, 10. September 2021

Obveščamo vas, da bo od 13. septembra naprej začasna popolna zapora Ulice Staneta Rozmana na odseku od Gregorčičeve ulice do Cvetkove ulice, ki bo trajala do predvidoma 14. novembra 2021. Obvoz bo urejen preko drugih občinskih cest.

petek, 10. September 2021

Na Pušči je danes potekal dogodek, na katerem je kar 15 organizacij in institucij podpisalo pismo o nameri za vzpostavitev informacijske točke v Krajevni skupnosti Pušča.

sreda, 8. September 2021

Pred dobrima dvema letoma je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. V teh dobrih dveh letih smo deležni pozitivnih odzivov 45 tisoč obiskovalcev, ki so vstopili v interaktivni doživljajski park, prejeli priznanje Sejalec 2020 in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.

torek, 7. September 2021

Jutri, v sredo, 8. septembra  se bo začela sanacija vodovodnega omrežja na Mojstrski ulici, ki jim bo sledila preplastitev cestišča. 

Prav tako se bo v sredo, 8. septembra začela sanacija vodovodnega omrežja  na Prešernovi ulici, ki ji bo sledila preplastitev cestišča.

sreda, 1. September 2021

Danes je prvi šolski dan za 165 prvošolcev v naši občini.  Največ, 65 učencev  bo obiskovalo Osnovno šolo I, 30 Osnovno šolo II ter 18 podružnično šolo v Krogu, 30 učencev Osnovno šolo III, 6 Osnovno šolo Bakovci, 16 učencev bo prvič sedlo v šolske klopi na Osnovni šoli IV Murska Sobota.

torek, 31. Avgust 2021

Začetek šole pomeni tudi več otrok na cesti, ko je potrebna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu.

četrtek, 26. Avgust 2021

Potnike obveščamo, da bo s 1. septembrom 2021 mestni liniji Sobočanec 1 dodano novo postajališče v SOIC pri trgovskem centru OBI. 

sreda, 25. Avgust 2021

Mestna občina Murska Sobota je skupaj z več pomurskimi občinami podpisnica Pisma o nameri o skupnem prizadevanju za ureditev čebelarskega izobraževalno promocijskega centra Pomurja.

sreda, 25. Avgust 2021

Mestna občina Murska Sobota je objavila Javni razpis za štipendiranje nadarjenih študentov v Mestni občini Murska sobota za študijsko leto 2021/2022.

Strani